Социалната кампания „Пази детето в интернет” показва филмa „Киберпрестъпност” на ученици в странатa

Социалната кампания на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД, „Пази детето в интернет”, показва най-новия българския филм „Киберпрестъпност” на ученици в 5 български града. Тийнейджъри от Варна, Плевен, Бургас, Хасково и Пловдив ще гледат лентата безплатно, а целта на кампанията е да образова децата как да се предпазват от опасностите в интернет.

Лентата „Киберпрестъпност” е базирана на реални събития и разказва за най-често срещаните ситуации, в които деца стават жертва на онлайн измами. Засягат се теми като изнудването на деца от педофили, изнудване с видео или аудио записи, училищният тормоз между съученици, както и източването на големи суми пари от банкови карти. Продукцията има за цел да образова децата и техните родители как да се справят с потенциалните опасности. Фокусът е поставен върху стъпките, които трябва да се предприемат при общуване в интернет, за да не се стига до рискове, които могат да доведат до тежки последици.

Домакин на първата прожекция ще бъде град Варна – 13-ти февруари. Ден по-късно екипът на кампанията „Пази детето в интернет” ще бъде в град Плевен. Прожекциите за учениците от Бургас, Хасково и Пловдив ще бъдат съответно на 21, 22 и 23 февруари.

Сценарист и режисьор на филма „Киберпрестъпност” е Атанас Михайлов. Лентата е съвместен проект на „Кино академия за таланти” и дирекция „Киберпрестъпност” при ГДБОП, а ЗК „ЛЕВ ИНС” АД  подкрепи реализирането на проекта.

Една от основните роли във филма е поверена на Явор Колев, който е директор “Информационни технологии и киберсигурност” в ЛЕВ ИНС, и вече три години е основен двигател на „Пази детето в интернет”. След всяка прожекция на филма ще се провежда дискусия, в която учениците ще могат да задават въпроси към експертите на „Пази детето в интернет” – Явор Колев, ръководителя на кампанията Зоя Василев, както и продуцентите на филма.

Филмът „Киберпрестъпност” е категоризиран от Националния филмов център с категория „В” и е подходящ за всички възрастови групи, без ограничения в показването. Лентата е по кината в България от 9-ти февруари.

Четете още