“Пази детето в Интернет” предизвика интерес и в Стара Загора

“Пази детето в Интернет” предизвика интерес и в Стара Загора

Съвместната социална кампания на Лев Инс и Cyber 360, “Пази детето в Интернет” гостува на град Стара Загора, къдетo се проведоха открити уроци с над 600 деца

Явор Колев, Директор ИТ и киберсигурност в Лев Инс и Зоя Василев, която ръководи проекта, инициираха разнообразни дискусии с ученици от ОУ „Митьо Станев“, СУ „Иван Вазов“, 12 ОУ „Стефан Караджа“, Спортно училище „Тодор Каблешков“, Техникум по обществено хранене и облекло, ОУ „Георги Райчев“, СОУ „Железник“ и ПГОХ „Райна Княгиня“.

Отново най-любопитна за децата беше темата за споделените снимки в дигиталното пространство, както и опасностите, които крият актуалните днес социални платформи като TikTok. Напоследък усилено се коментира количеството данни, които новите медии събират от потребилтелите и за какво се използват те. Експертите съветват родителите и децата редовно да проверяват настройките си за поверителност във всеки сайт и всяко приложение.

Екипът на кампанията “Пази детето в Интернет” продължава обиколката си из страната. Не пропускайте да се срещнете с нас! Можете да заявите участието на Вашето училище на имейл [email protected] или на телефон 0882 66 00 50.