Пази детето в Интернет вече и в училищата! - 2

Социалната кампания на Лев Инс „Пази детето в интернет” стартира и в училищата

 

В желанието си да информира повече деца за опасностите, които крие интернет, представители на Лев Инс, заедно с екипа на Cyber 360 Academy, поставиха начало на своите часове по кибербезопасност, започвайки от столичното 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов”

В първия час се включиха деца от два различни класа, на тринадесетгодишна възраст. Той бе проведен от специалистът, сблъскал се със стотици случаи на киберпрестъпления – Явор Колев. 

В презентацията си, Колев наблегна на темата за сексуалния тормоз с цел изнудване в интернет, показвайки реални истории. Темата предизвика огромен интерес сред децата и бързо се превърна в дискусия, а часът се оказа недостатъчен за отговори на всички въпроси. 

Децата имат нужда да бъдат запознати с опасностите, които дебнат в киберпространството, както и да се научат да търсят помощ от семействата си. Ние от Лев Инс разбираме това и сме готови да бъдем Вашата опора в тези тежки, дигитални времена! 

Заявете Вашето желание за участие в отворените ни часове по кибербезопасност като изпратите имейл на адрес: [email protected] или се свържете с нас на телефон: 0800 10 200 

Четете още