Огромен интерес към “Пази детето в интернет” в Кърджали

 

Социалната кампания на Лев Инс “Пази детето в интернет”, предизвика много голям интерес при посещението си в град Кърджали. По покана на Общински съвет по наркотични вещества, с председател доктор Сезгин Бекир, екипът на кампанията изнесе лекция пред повече от 200 деца от 14 училища в града в залата на Центъра за професионално и личностно развитие в ОДК – Кърджали.

На срещата се дискутираха основните заплахи за децата в интернет и начините за предпазване от тях. Явор Колев наблегна на вида съдържание, за което подрастващите трябва да внимават, когато публикуват информация и снимки за себе си и близките си, в дигиталното пространство. Децата споделиха за свои преживявания и обещаха да бъдат по-предпазливи в социалните мрежи.

След тази среща, екипът на компанията посети и най-голямото училище в Южна България – СУ “Петко Рачов Славейков”, където се обучават над 1800 деца. Те бяха изключително активни, като кибер-експертът, Явор Колев, не смогваше с отговорите на въпросите им. Най-интересните теми за децата, отново бяха опасностите, които се крият в социалните мрежи и начините да се предпазят. Посещението на екипа, на социалната кампания “Пази детето в интернет” в Кърджали, беше отразено и от местните медии.

Следващата спирка на кампанията е морската ни столица. Всеки жител или гост на град Варна може да се включи в открития урок на 21.03.2022г /понеделник/. Той ще се състои в Клуб за народни танци “Българи” – град Варна, кв. Възраждане, бул. Трети март 22Б, етаж 4. Лекцията ще започне в 18:00ч. Очакваме Ви!

Ако искате екипа на кампанията “Пази детето в интернет” да проведе отворен час по киберсигурност, заявете вашето желание като изпратите е-майл на адрес: [email protected]  или на телефон: 0800 10 200.

 

Четете още