Община Банско се присъедини към кампанията „Пази детето в интернет”

 

Банско стана шестата община, която заяви подкрепата си за Социалната кампания на Лев Инс „Пази детето в интернет”. На среща със заместник кмета на Банско – Стойчо Баненски, бяха договорени редица инициативи по кампанията, в курортния град. Предстои да се уточнят датите, на които екипът на кампанията ще гостува в града.

Междувременно, в Банско се проведе семинар на тема: „Правата на децата в цифрова среда и практики по превенция на насилието”, на която беше поканен и екипа на кампанията. На събитието, организирано от Държавната агенция за закрила на детето и Регионалното управление на образованието  – гр.София, с подкрепата на Министерството на образованието и науката, участваха директори, педагогически съветници и психолози от училищата и детските градини.

Явор Колев изнесе презентация за добри практики и кампании за безопасен интернет. Зоя Василев представи дейността на Cyber 360 Academy – първата българска академия за киберсигурност, която съчетава технологичната експертиза на световно признати израелски експерти, с иновациите в сферата на образованието, а управителят на Cyber One – Кирил Григоров, представи възможните решения за превенция от кибератаките.

Cyber One е най-модерната и иновативна компания в сферата на киберзастраховането в България. Cyber 360 Academy и Cyber One са основни партньори на ЗК „Лев Инс” АД и неизменна част от Социалната кампания „Пази детето в интернет”.

Kампанията “Пази детето в интернет” е насочена към превенция на онлайн тормоз и посегателство над деца в дигиталното пространство. Научете повече на www.detetovinternet.bg

Ако искате екипа на кампанията “Пази детето в интернет” да проведе отворен час по киберсигурност и при Вас, заявете Вашето желание като изпратите е-майл на адрес: [email protected] или позвънете на телефон: 0800 10 200.

Четете още