Нови партньори на кампанията „Пази детето в интернет” във Варна

Социалната кампания на Лев Инс “Пази детето в интернет”, посети морската столица Варна, където изнесе отворени уроци за ученици от 5-8 клас. Децата, от училище „Константин Преславски”, бяха подготвили много въпроси и обсъдиха конкретни казуси с киберексперта – Явор Колев.

Засегнатите теми, в отворената лекция, относно опасностите в интернет, бяха изключително интересни на учениците, като те участваха активно с въпроси, лични истории и коментари. В един от случаите, Явор Колев посъветва едно от децата, чрез родителите си, веднага да подадат сигнал в полицията. В разговорите си с Колев, детето призна, че и в момента е обект на опити за сексуално посегателство от непознат мъж в интернет. След посещението в училището, екипът на кампанията изнесе лекция и в една от най-големите танцови школи „Българин”, във Варна по покана на ръководството й. На лекцията, освен родители и деца, присъстваха представители на различни училища и институции от града. В последвалата дискусия с тях, се получиха нови предложения за съвместна дейност.

Местният общински детски център, официално, както и ЦПЛР – Общински детски съвет, обявиха, че стават партньори на кампанията и започват договарянето на още редица инициативи в морската ни столица.

Ако искате екипа на кампанията “Пази детето в интернет” да проведе отворен час по киберсигурност и при Вас, заявете Вашето желание като изпратите е-майл на адрес: [email protected] или позвънете на телефон: 0800 10 200

Четете още