Нови над 1 200 деца получиха ценни съвети от Явор Колев

Само за седмица екипът на социалната кампания на Лев Инс „Пази детето в Интернет” посети градовете Пазарджик, Смолян, Пловдив, Раковски и Асеновград.
Кибер експертът Явор Колев показа на над 1 200 деца какви са най-големите опасности за тях в дигиталното пространство и начините да се предпазят. Официално кампанията подкрепиха кметът на Пазарджик – Тодор Попов и заместник-кметът на Пловдив – Тодор Чонов. В Смолян в образователната иницианива се включиха заместник-кметовете  Марин Захариев и инж. Мариана Цекова, както и председателят на Общинският съвет Ангел Безергянов. Своята подкрепа към “Пази детето в Интернет” изрази и  председателят на Общинският съвет на град Раковски – Рангел Матански.

Вторият етап на кампанията започна от Пазарджик. Там екипът на кампанията проведе открит урок в Младежкия дом по покана на местната власт, Комисията по противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и Комисията за борба с трафика на хора.

На 25 октомври 2022 г. Явор Колев и Зоя василев посетиха град Смолян. Регионалното управление на образованието в града организира открит урок в едно от училищата, като киберекспертите успяхма да обучат над 300 деца как да се пазят в дигиталното пространство.

В Пловдив, по покана на заместник-кмета Тодор Чонов и местната Комисия за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, кампанията „Пази детето в интернет” изнесе открит урок пред повече от 400 деца в Аулата на Аграрния университет.

На 27 и 28 октомври Явор Колев изнесе открити уроци на деца от градовете Раковски и Асеновград.

Следващите планирани посещения на кампанията „Пази детето в Интернет” до края на година са в областите: Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Русе, Варна и Плевен.

Ако искате кампанията да посети и Вашия град, можете да направите заявка на телефон 0882660050 или на имейл адрес [email protected]

Четете още