Лого Национална кампания “Пази детето в Интернет”

Национална кампания “Пази детето в Интернет”

Лев Инс стартира социален проект за превенция на онлайн тормоза и посегателство над деца. Кампанията обхваща цялата страна и включва информационни активности, обучения, срещи с ученици, родители и учители, в комбинация с представяне на решения.

“Пази детето в Интернет” е естественото продължение на дългогодишната кампания на Лев Инс – “Пази детето на пътя”, която пожъна голям успех и предизвика важни промени в обществото. Сега, когато всички прекарваме значителна част от ежедневието си вкъщи и пред своите компютри и телефони, повече от всякога се нуждаем от защита в Интернет. Децата са най-уязвими, затова нашата инициатива отново е насочена към тях.

Партньори на “Пази детето в Интернет” са компанията за иновативни кибер решения Cyber One, прогресивната кибер академия Cyber 360Българската асоциация по киберсигурност и редица други организации. За лица на кампанията сме привлекли най-авторитетния специалист по киберсигурност в страната Явор Колев, който е и Директор ИТ и киберсигурност в Лев Инс, както и олимпийския шампион по карате Ивет Горанова. Към тях ще се присъединят и други популярни личности, с които ще Ви изненадаме впоследствие. 

Основните активности заложени в кампанията, която ще продължи и през цялата 2022 г., са предоставяне на кратки безплатни видео обучения за деца и родители, информационни сесии на живо и онлайн, посещения на училища, участия в събития, и не на последно място – предложения за конкретни решения за защита на децата в Интернет.

Целта, около която Лев Инс се обединява с нейните партньори в този проект, е да предпазим децата от опасностите в дигиталното пространство преди те да са се случили. Понякога децата несъзнателно могат да създадат проблем на цялото семейство. Единственият начин да избегнем подобен сценарий, е като ангажираме вниманието им. След обстойни проучвания в областта е установено, че най-често срещаните опасности в Интернет за децата са тормоз от страна на връстници, измама, и недоброжелатели, които искат да се срещнат с тях. Съществуват, обаче, още куп други рискове. Как да се справим с тях и как да познаем кога детето ни има нужда от помощ, ще бъде описано подробно на специално създадена платформа на кампанията.

Очаквайте подробности за “Пази детето в Интернет” на сайта на Лев Инс, както и в профилите ни в социалните медии.

Статията е публикувана в сайта на Лев Инс, можете да я намерите тук.

Четете още