Над 300 деца бяха обучени от екипа на кампанията „Пази детето в интернет”

Социалната кампания на Лев Инс – „Пази детето в интернет” предизвика огромен интерес сред децата, по време на посещението си в град Банско.

По покана на кмета на община Банско – Иван Кадев и зам. Кмет – Стойчо Баненски, екипът на кампанията проведе лекция по киберсигурност, пред повече от 300 деца на възраст от 11 до 15 години.

По време на лекцията, бяха обсъдени основните заплахи, които дебнат над децата в киберпространството и методите за предпазване от тях.

Киберекспертът – Явор Колев, наблегна на вида съдържание, за което подрастващите трябва да внимават, когато публикуват лична информация и снимки както за себе си, така и за техните близки, като даде за пример реални истории от жертви на кибертормоз.

Изказваме специални благодарности на местната община и Център за социална превенция – Банско, без които събитието не би могло да бъде осъществено.

Освен успешно проведената лекция, на територията на община Банско, екипът на кампанията изнесе лекция и на децата от основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Места.

Ако искате екипа на кампанията „Пази детето в интернет” да проведе отворен час по киберсигурност и при Вас, заявете Вашето желание като изпратите е-майл на адрес: [email protected] или позвънете на телефон: 0800 10 200

Четете още