Кампанията „Пази детето в интернет” гостува на Американо-английската академия в София

Екипът на социалната кампания ,,Пази детето в интернет” проведе открит урок с учениците от Американо-английската академия в с. Лозен, София. В открития урок на Явор Колев, директор „Информационни технологии и киберсигурност” на ЗК „Лев Инс” и Зоя Бикова, координатор на кампанията се включиха ученици от 8 до 12 клас на учебното заведение.
Сред основните теми на урока бяха начините да разпознаят и да се предпазят от злонамерени действия в кибер пространството. Проблемите на децата в интернет са много и трябва да им се обръща голямо внимание, каквато е и основната цел на кампанията „Пази детето в интернет”. Най-важна е превенцията и затова трябва да се запознаят колкото се може повече деца, педагози и родители с похватите на зложелателите в социалните мрежи и Интернет, както и да им представят възможностите да се предпазят от техните атаки.
Киберсигурността трябва да заеме подобаващо място в учебните планове, тъй като няма как да се откъснем от дигиталния свят. От 1-и клас трябва да има часове по киберсигурност или такива по безопасен интернет, за да изградим култура на кибербезопасност още от най-ранна детска възраст. Това заяви Явор Колев по време на неформалната си среща с част от педагогическия персонал на Американо-английската академия.
Четете още